Beste Minister,

Ik speelde mee met ‘De Macht der Theaterlijke Dwaasheden’ begin jaren tachtig. Ik kwam binnen via een auditie om iemand te vervangen. Door Jan ben ik in het creatief milieu gerold. In 2006 begon ik als designer een nieuw bedrijf met kunstenaars samen (D&A Lab). Jan Fabre was de eerste die meedeed. Ik ben nu Direkteur Productie voor de stichting van de Galeries Lafayette in Parijs (Lafayette Anticipations) een renovatie van Remko Koolhaas…

Dit alles is niet terzake. Mijn getuigenis gaat over hoe ik Jan heb beleefd in zijn relatie tot vrouwen.

Nooit heb ik iets aanstootgevend gezien of gehoord, in al die jaren. Integendeel, ik zie in de entourage van Jan vrouwen die jaren, decades met hem close samenwerken. Nachten heb ik met Jan doorgebracht en nooit heb ik iets denigrerend ten opzichte van vrouwen over zijn lippen horen komen.

Mijn getuigenis lijkt simpel maar enkel omdat ik niets anders kan zeggen dan het vorige.

Dirk Meylaerts

Parijs, 6 februari 2019